Voeding tegen kanker.

Samenvatting van het nieuwste boek van Wim van der Meer, Voeding tegen kanker. 

Elimineren van kanker betekent niet alleen het doden van kankercellen, maar ook het aanpakken van de oorzaken van kanker, om te voorkomen dat kanker later weer vaste voet krijgt.

De auteur maakt in begrijpelijke taal duidelijk hoe kanker ontstaat en hoe een gezond immuunsysteem het vermogen heeft kankercellen te verwijderen.

Je leert over de valkuilen in je dagelijks leven, zoals in de supermarkt, je leefomgeving, je eetpatroon en in de gezondheidszorg.

Het wordt helder dat je zelf een groot verschil kan maken in het verloop van je ziekte, ook naast een reguliere kankerbehandeling.

Dit boek, vol met begrijpbare uitleg over gezond eten, adviezen en smakelijke recepten, is een must-read voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft en zelf wil bijdragen richting herstel. 

>Pak de oorzaak van kanker aan 

>Gebruik een goed onderbouwd plan 

>Herstel je immuunsysteem 

Klik even op de volgende link en je weet alles https://voedingtegenkanker.nl/programma.php?pn=236162

Stap over op echte voeding Wim is gepensioneerd elektroacupuncturist, gewichtsconsulent, orthomoleculair detox consulent en orthomoleculair voedingsadviseur Auteur van het boek "Laat je niet opvreten door kanker".

( beschrijving van het boek en de -online - methode volgen, hieronder)

 

Hieronder de link naar de podcast van een inspirerend interview met Wim van der Meer, Auteur van dit geweldige boek en het online voedings advies programma met over (h) eerlijk recepten!

https://vod.salto.nl/aod/2021/04/25/5Pda95K48wemcGAyiooI6E_online.mp3

 

 

Samenvatting van het 2 de boek op het plaatje ( Laat je niet opvreten door kanker) op deze site, dit boek krijg je cadeau als je het online geweldige programma van Wim aanschaft!

Laat je niet opvreten door kanker
Dit boek gaat over kanker en de zelfhulp oplossing hiervoor.

Het staat een conventionele behandeling niet in de weg.
Het is een makkelijk leesbaar boek, geschreven voor de niet medisch onderlegde mens.
Verdiep je in de mogelijkheden die er zijn om je immuunsysteem zo sterk te maken dat het de kanker uit je lichaam kan krijgen.
Een van de belangrijkste mogelijkheden om de cellen uit te hongeren is het beperken van suiker in je voeding.

Suiker is immers de voeding van kankercellen.
Hoe ga je dat doen en waar zit allemaal suiker in. 
Dat leer je gaandeweg in dit boek.
Beperk ook de inname van verzurende voeding zoals vlees en andere eiwitproducten.
Als je de juiste vetten gaat gebruiken en ook nog eens op de juiste manier, dan help je jouw lichaam op een zeer positieve manier.
Tijdens kanker moet je alles vermijden wat je lichaam onnodig belast.
Iedereen die in de eindfase zit van de ziekte kanker, is sterk vermagerd.

De tumoren zijn hongerig en graaien als eerste van de voeding die je eet.
Begrijp welke manieren er zijn om kankercellen als laatste aan de beurt te laten komen en dat die cellen ook uitgehongerd kunnen worden.

Echt een top boek met hierbij een interessante link naar het voedings programma wat Wim geschreven heeft!

Klik even op de volgende link en je weet alles https://voedingtegenkanker.nl/programma.php?pn=236162

 

 

Hoe werkt het?

Het HBE voedingsprogramma is gebaseerd op de volgende principes: 

     De zienswijze, dat kanker een lokaal proces is is niet juist.

 • Want de ziekte ontstaat door het ziek worden van het hele lichaam door het langdurig ontbreken van voor het leven onmisbare voedingsstoffen.
 • Die hebben tot gevolg dat er een ontsporing optreedt in de stofwisseling.
 • De gestoorde stofwisseling treedt op door onvolwaardige voeding.
 • Onvolwaardige voeding leidt tot verzuring van het lichaam.
 • Kankercellen ontstaan in een zuur milieu op cel niveau.
 • Het programma helpt je lichaam te ontzuren.
 • Het programma helpt je bij het minimaliseren van de koolhydraten (suiker) inname.
 • Door te eten met weinig koolhydraten en ook binnen een bepaald tijdsframe honger je de kankercellen uit omdat die afhankelijk zijn van suiker als verbranding.
 • Als er niet voldoende koolhydraten voor de gezonde cellen aanwezig zijn gaat het lichaam over tot vet als primaire voeding.
 • Dit vet wordt eerst door de lever omgezet in ketonen die daarna als een zeer schone brandstof in het hele lichaam in alle cellen gebruikt kan worden dus ook in de hersenen en zenuwcellen.
 • kankercellen kunnen deze brandstof niet gebruiken.
 • Je krijgt aanbevelingen die ook bij het reduceren van kankercellen kunnen helpen.

 

Uitleg Ketogene voedingsmethode.

De ketogene voedingsmethode is een methode die bestaat uit een minimale koolhydraat inname van in dit geval maximaal 100 gram per dag en een verhoogde vetinname door middel van kokosvet. Een ketogene voedingsmethode bootst de reactie van het lichaam op honger na door gebruik te maken van vet als primaire energiebron bij het ontbreken van een adequate koolhydraatbron in de voeding.

In een normale stofwisseling, zet het lichaam koolhydraten om in glucose, de snelste energiebron voor het lichaam en elke cel gebruikt die glucose als voeding. Als een cel verstoken blijft van zuurstof voor de verbranding van de glucose, gaat hij over tot de verbranding van glucose zonder zuurstof en nu is het een kankercel geworden die nooit meer terug kan naar de verbranding van glucose samen met zuurstof.
Als de glucosevoorraad in het lichaam op is gaat het lichaam over tot het gebruik van vet als energiebron. De lever gaat het vet omzetten naar ketonen die vervolgens een perfecte schone voeding zijn voor de cellen waar ze samen met zuurstof worden verbrand. Die ketonen kunnen de bloed-hersenbarrière passeren en als vervanging van glucose ook als energiebron van de hersenen dienen.

Het programma dat gevolgd gaat worden is een koolhydraatarme voedingswijze maar met voldoende eiwitten om bepaalde gevolgen van ketose tegen te gaan. Het is een eetpatroon dat de inname van koolhydraten beperkt, om gezondheidsredenen. Vooral voor vermindering van voeding (koolhydraten, suikers) voor kankercellen. Voedingsmiddelen die een grote hoeveelheid verteerbare koolhydraten bevatten (zoals brood, pasta, aardappelen, rijst, suiker, meelproducten) worden vervangen door het eten van veel groenten en fruit in de rauwe vorm en bereidde vorm. Deze bevatten voldoende hoogwaardige (biologische) eiwitten. Ook vetten komen in deze groenten en fruit voor maar worden in dit programma aangevuld met kokosvet die door de groenten en smoothies wordt gemengd.
Kokosvet heeft bewezen de gezondste vetten te bezitten die er op voedingsgebied zijn. Kokosvet bezit een stofje genaamd caprylzuur ook wel octaanzuur genoemd. Dit is een middellang keten vetzuur. Het wordt als MCT aangeduid. Dit MCT wordt al tientallen jaren gebruikt om epilepsie te behandelen en in kunstmatige voeding in ziekenhuizen. Kokosolie is de rijkste bron van MCT en dat beslaat 63% van de olie. MCT zet het lichaam snel aan tot ketonenvorming uit vet.
Kokosvet heeft zelfs een gunstig effect op het cholesterolgehalte. De HDL gaat omhoog en LDL gaat omlaag. 
Veel informatie staat op www.coconutketones.com

 

Klik even op deze link en je weet alles:)

 

Diabetes en ketonen voedingsmethode.
Doordat de hoeveelheid koolhydraten in de ketonenvoedingswijze wordt beperkt t maximaal 100 gram per dag heeft dit invloed op mensen met diabetes 1 of 2. Als de bloedsuikerspiegel te laag wordt, of te hoog kan er metabolisch paniek in het lichaam ontstaan. De pancreas is bij type 1 niet in staat voldoende insuline aan te maken en er bestaat dus een kans, dat je teveel of te weinig aan insuline gaat spuiten. 
Bij type 2 kan de pancreas voldoende insuline aanmaken, maar zijn de cellen resistent voor de werking daarvan geworden. Hierdoor is een grotere hoeveelheid insuline nodig en wordt dus toegevoegd. Ook hier bestaat dus een kans op verkeerde hoeveelheid insuline.

Wij vragen je daarom met klem jouw arts hiervoor te raadplegen. Het kan zeker zo zijn, dat de ketonen voedingsmethode invloed heeft op de hoeveelheid insuline bij diabetes.

Medicijngebruik en ketonen voedingsmethode.

Daar de stofwisseling door de minder inname van koolhydraten en de daardoor ontstane ketonen verbranding in cellen kan het zijn dat deze methode invloed heeft op het medicijngebruik. 
Het kokosvet heeft geen invloed op de dikte van het bloed maar cholesterolverlagers zullen waarschijnlijk niet meer nodig zijn vanwege de positieve werking van het MCT op het cholesterol door de ketonen voedingswijze. De MCT uit kokosvet verlaagt het LDL cholesterol en verhoogt de HDL cholesterol. 
De werking van andere medicijnen zou mogelijk kunnen worden beïnvloed door het ontstaan van ketonen. Als het goed is hebt je dit al besproken met jouw arts. Is dit nog niet het geval, doe het dan alsnog.

De ketonen voedingsmethode die we gebruiken in dit programma wordt niet gestimuleerd door meer eiwitten te consumeren maar wordt aangestuurd door minder inname van koolhydraten en de extra toevoeging van MCT uit het kokosvet. Het zal daardoor geen belasting zijn voor de nieren die immers het overschot aan eiwitten zouden moeten afvoeren. 
De eiwitten in dit programma komen uit veel (biologische) groenten en fruit. De eiwitten uit de groenten en de grotere inname van groenten zorgen voor een vrijwel compleet aanbod aan eiwitten.

Bij nog een aantal gezondheid uitdagingen is de begeleiding van een arts belangrijk:
Je bent vanwege kanker geopereerd aan je darmen,
Je bent geopereerd aan je gal of die is verwijderd,
Je hebt kanker in de lever.

Een groot aantal gezondheidsvoordelen van ketonen zijn:

 • Biedt een alternatieve, krachtige energiebron die kan worden benut door elk orgaan in het lichaam op de lever na.
 • Beschermt tegen hersenbeschadiging veroorzaakt door hersenhypoxie en verhoogt de overlevingskansen.
 • Vermindert de vorming van destructieve vrije radicalen.
 • Brengt ontstekingen in de hersenen en overal in het hele lichaam tot bedaren.
 • Beschermt de hersenen tegen giftige chemische stoffen.
 • Beschermt tegen epileptische aanvallen, met inbegrip van moeilijk te behandelen medicijn-resistente aanvallen.
 • Beschermt tegen narcolepsie.
 • Voorkomt migraine aanvallen.
 • Werkt als antidepressivum.
 • Beschermt tegen neurodegeneratieve ziekten als Alzheimer, Parkinson, Huntington en ALS
 • Beschermt tegen hypoglykemie.
 • Verschaft de voedingsbodem voor de aanmaak van nieuwe neuronen.
 • Beschermt tegen diabetes. Verlaagt de productie van glucose door de lever en verhoogt de insulineproductie en verbetert zo de bloedsuikerbeheersing en de koolhydraat tolerantie.
 • Verzacht de effecten van insulineresistentie door de acute stofwisselingseffecten van insuline na te bootsen.
 • Beschermt tegen kanker, vooral hersenkanker.
 • Versterk de hartfunctie door de doelmatigheid en kracht ervan te verbeteren en tegelijk minder zuurstof te verbruiken. Ketonen verhogen de hydraulische efficiëntie van het hart met 25% vergeleken met glucose.
 • Beschermt tegen hersenschade ten gevolge van een beroerte.
 • Verhoogt de weerstand van de cellen tegen stress en verbetert herstel na een operatie.
 • Kan nuttig zijn bij het verlichten van schadelijke effecten van bijna elke ziektetoestand door het vermogen ontstekingen tot bedaren te brengen en de benutting van zuurstof te verhogen.
 • Verbetert de algehele gezondheid en verhoogt de levensverwachting.
 •  
 • Klik even op deze link en je weet alles. 

 

 

 Klik even op deze link en je weet alles :)

 

De genezende kracht van water, het recept.


Hoeveel water en wanneer?

Het lichaam heeft iedere dag minstens twee liter water nodig en wat zout om de normale verliezen door urine, ademhaling en transpiratie op te vangen.

Als je minder neemt veroorzaakt dat een belasting van de nieren. Ze moeten harder werken om de urine te concentreren en zoveel mogelijk chemisch giftig afval in zo weinig mogelijk water uit te scheiden. Dit proces is enorm belastend voor de nieren en daarom hebben zoveel mensen nierdialyse nodig in de laatste jaren van hun drastisch verkorte leven. 
In het algemeen heeft een gemiddeld gebouwd lichaam ongeveer 4 liter water per dag nodig. Je geeft twee liter in de vorm van water, de andere twee worden door de stofwisseling en het water in het voedsel verschaft.
Het lichaam heeft deze vier liter nodig om ongeveer twee liter urine te produceren. Je longen gebruiken meer dan een liter per dag, de rest is nodig voor transpiratie en een goede verzadiging van de huid, die constant water verliest aan de lucht eromheen.
Ook is er water nodig om de ontlasting vochtig te houden.

Een vuistregel voor degenen die gezet zijn is 30 cc (0,03 liter) per kilo lichaamsgewicht per dag.
Iedere keer dat je dorst hebt zou je water moeten drinken, zelfs tijdens de maaltijd. Dit heeft niet veel invloed op de vertering, maar uitdroging tijdens de maaltijd wel.
Je zou tenminste 2 glazen water moeten drinken zodra je wakker wordt om het vochtverlies tijdens de slaap op te vangen.

Samenvatting:
Drink 1 of 2 glazen water een half uur voor elke maaltijd. Doordat de maag dan leeg is stroomt het water direct door en helpt om de voedselvertering voor te bereiden.
Drink 2 uur na de maaltijden 2 tot 3 glazen water. Dit zal de verzadigingshormonen stimuleren en de spijsverteringsprocessen in het systeem afronden. Het zorgt ervoor, dat je geen vals hongergevoel krijgt.
Zorg ervoor, dat je voor elke lichamelijke activiteit eerst water drinkt.

De basis van de waterremedie is:
   Voldoende opnemen van water en zout.
   Regelmatig lichaamsbeweging.
   Een goed voedingspatroon.
   Weinig cafeïne en alcohol.
   Uitsluiting van kunstmatige zoetstoffen.

Hoe krijg je zout in het water?
Maak een "sole" oplossing van zeezout of Himalaya zout. Doe van die oplossing een theelepel in elk glas, Op die manier krijg je voldoende zout binnen om je zoutverlies te compenseren.
Zeezout bevat 80 mineralen en sporenelementen die nodig zijn in je lichaam voor honderden functies.
Wat heeft water dus te maken met kanker?
Een tekort aan water in en buiten de cellen veroorzaakt een ophoping van afvalstoffen die zuur zijn. In een zuur milieu kan geen zuurstof aanwezig zijn. Cellen kunnen dan overgaan tot verbranding van glucose (suiker) zonder gebruik te maken van zuurstof. Nu is het een kankercel en die kan nooit meer terug naar een normale cel.

Hoe maak je Sole?
Om meer zout  en mineralen binnen te krijgen kan je het volgende doen:
Koop een zakje Keltisch zeezout. In dit zout en de slibresten zitten 84 mineralen en die kan je heel makkelijk elke dag tot je nemen.
Neem een jampotje en vul dat voor 1/3 deel met dit Keltisch zeezout. Vul vervolgens het potje met bronwater of gefilterd water. Ga net zo lang schudden tot het zout vrijwel opgelost is. Nu heet deze oplossing “Sole”. Zet het potje nu op het aanrecht en zet er een glas naast. Ga elke ochtend bij het opstaan en elke avond voor het naar bed gaan 1 theelepel van deze oplossing in een glas met water doen en roer even en drink dit op.
84 mineralen voor een prikkie!
Houd dit voor de rest van je leven elke dag aan en je gaat je langzaam maar zeker beter voelen. 

Water, het goedkoopste medicijn.

Meer inspiratie nodig?

Bel me :) 0641194054
Brigitte By Cick - Inspiratie Coach 

 

 

https://www.allesisliefde.com/a-52458730/voeding-gezondheid/voeding-tegen-door-kanker-door-wim-van-der-meer/#description

© 2010 - 2024 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel