Myrthe woonaccessoires, o.a. kussens.

Over Myrte

Wie is MYRTE?

Ik ben MYRTE en mijn naam is dus ook Myrte. Toen ik in 2008 een ijsvogeltje tekende, kon ik niet meer stoppen met het tekenen van vogels. Ik heb van kinds af aan al een grote liefde voor de natuur gehad, en na vakanties in het buitenland waarbij ik op zoek ging naar beren, hamsters en eekhoorntjes, realiseerde ik me dat ons Neerlands wild wat gewoon in de achtertuin zit, ook prachtig is. Er ging een vogelwereld voor me open. Terwijl ik al 10 jaar in de mode als commercieel ontwerper werkzaam was, kwam deze passie precies op tijd. Voor MYRTE kan ik mijn beider grote passies verenigen: textiel en natuur, samen met design en interieur. Ik werk nu vanuit mijn atelier, waar genoeg leven rondfladdert. Ik heb lunch met de merel en hoor de kauwen pittig discussieren op het dak. Ik ben dankbaar dat ik mijn liefde voor de natuur kan delen met anderen die er net zo door geraakt worden. Het is mijn ode aan de natuur. Ik teken alleen vogels die ik tegenkom -ontmoet als het ware. Ik duik in hun wereld en schrijf ook altijd een klein verhaaltje over ze. 

Myrte/ Myrthe/ Mirte/ Mirthe? Ja dat zorgt soms voor verwarring. Ik luister naar alle variaties! In het logo van MYRTE zie je het heester takje van de Mirteplant. 

logo myrte

Hoe ik werk

Hoe maak ik mijn vogels? Ik doe mijn computer aan, type het woord "Roodborst" en de computer tekent voor mij. Gelukkig is dat niet zoals het gaat. Veel mensen vragen me hoe ik het doe. "Ik teken met een tablet op mijn computer." is misschien ook een vage uitleg. Is het een kwestie van een foto scannen en de computer het beeld laten maken? Nee dat zou niet zo knap of uitdagend zijn. Ik teken ze zoals ieder andere illustrator, maar mijn vel papier en mijn pen zijn vervangen door een tekentablet en een stylus, een soort digitale pen. Op mijn scherm zie ik wat ik doe. Veertje voor veertje kleur ik de geschetste vogels in. Ik werk met vele lagen en doe soms wel 2 weken over 1 vogel. Ik gebruik soms ook ontelbaar veel kleurnuances .  De staartmezen hieronder bevatten 45.000 penstreken en duurde 3 weken om te voltooien. 
De vogels die ik teken hebben altijd op de een of andere manier mijn pad gekruist. In principe ga ik ze alleen dan onderzoeken en tekenen. Bijvoorbeeld de koolmees, die hielp mijn moeder van de eikenprocessierups af. En de meeuw, die kwam ik in Normandië tegen buiten het toeristenseizoen. Dat geeft ze een verhaal. Hieronder sta ik bijvoorbeeld op het punt om de Blauwe Fluitlijster te ontmoeten in Thailand.

thailand myrte

Mijn visie

Als je van de natuur houdt, dan denk ik dat je een keuze moet maken als ondernemer. Een keuze om producten te laten maken die zo dicht mogelijk bij een betere wereld komen als mogelijk is. De kussens met piping heb ik daarom van 100% biologische katoen laten maken. De jurkjes zijn handgemaakt, en het papier dat ik gebruik voor mijn prints is een bij-product van de suikerindustrie. Waar het maar mogelijk is kies ik voor zeevracht in plaats van per vliegtuig. Ik stel steeds vragen als ik nieuwe producten ontwerp, en zorg er zo veel mogelijk voor dat ik materialen en technieken kies die milieuvriendelijk zijn. Een voorbeeld is de printtechniek, bij deze methode gaat er minder verf verloren dan bij een andere techniek. Of kijk naar de notitieboekjes, die zijn van FSC papier. Het kost tijd, maar het is de moeite waard!

 

 

Alles is Liefde, Foto Art By Cick, Eerlijk Heerlijk Biologisch & CICK Design zijn allen onderdeel van ECHT ROOD HAAR.

 

                                              Because i have a vision. Since 1994

Sorteer op
 • -33%

  Kussen van Myrte - Anemonen - 50 x 50 cm.
  Kussen van Myrte - Anemonen - 50 x 50 cm.

  Kussen met de illustratie van Annemonen op een ecru achtergrond 50 x 50 cm.

  De rand van het kussen is afgewerkt met een bies.

  Gemaakt van biologisch katoen, beprint met de illustraties van Myrte de Zeeuw.

  Ritssluiting aan de…

  € 59,95 € 39,95
 • -25%

  Kussen met Chickadees door Myrte, 60 x 60 cm
  Kussen met Chickadees door Myrte, 60 x 60 cm

  OmschrijvingMint sierkussen met afbeelding van Chickadees van MYRTE.
  Dit kleurrijke bankkussen zal je bank opvrolijken!∙ 100% biologisch katoen
  ∙ bewust geproduceerd in kleine hoeveelheden
  ∙ Verkrijgbaar in 60 x 60cm / 24 x…

  € 79,95 € 59,95
© 2010 - 2024 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel