-30%

Hoofdboek | 1 Vrouw 100 hoofddoeken

Vorige Artikel 3 van 23 Volgende
€ 49,99 € 35,00 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Hoofdboek is een boek over hoofddoeken. Met de looks van een magazine. Het brengt in beeld hoe mooi een hoofddoek kan zijn, door te kiezen voor het perspectief van de draagster.

Boutana komt binnen. Stralende lach. Koffer vol hoofddoeken. Meer dan 200. We beginnen te fotograferen.En te praten. 100 hoofddoeken later weten we beter. Het is een koffer vol verhalen. Vol familiegeschiedenis. Vol levenslust. Verhalen die het verdienen om doorgegeven te worden. Hoofddoek wordt hoofdboek. Met foto's die weglezen. Nog nooit heeft een vrouw zoveel onthult van haar wereld achter de hoofddoek.

In Hoofdboek ook veel aandacht voor de beleving van andere vrouwen die een hoofddoek dragen, of juist niet meer. Dat levert mooie tegenstellingen op, maar wat overheerst is begrip voor ieders keuze. De hoofddoek als fashion item wordt uitgebreid besproken; van Brigitte Bardot tot Lady Gaga. En Gouden Kalf winnaar voor beste acteur 2011, Nasrdin Dchar, laat ook in Hoofdboek zijn gevoel spreken. "Ik vind vrouwen met een hoofddoek vaak zo mooi, dus werkt het bedekken bij mij misschien wel averechts". Hoofdboek helpt om vooroordelen plaats te laten maken voor feiten. Feiten op basis van een groot onderzoek onder moslima's.

Zo blijkt dat 93% van de draagsters de hoofddoek met trots draagt. En dat voor bijna 9 op 10 draagsters de hoofddoek een bewuste keuze is, zonder druk van buitenaf of de familie.

Hoofdboek laat zien hoezeer de draagster van een hoofddoek behoefte heeft aan erkenning.
Erkenning voor wie ze is. Veel draagsters kunnen zich geen leven meer zonder hoofddoek voorstellen.

© 2010 - 2023 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel