Maria Sibylla Merian, een naslagwerk uit 1705.

Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 119,00 € 75,00 (inclusief 21% btw)
Aantal

Het meesterwerk van Maria Sibylla Merian, een van de grootste vrouwelijke wetenschappers en kunstenaars uit de 17de eeuw Metamorphosis Insectorum Surinamensium (gepubliceerd in 1705) was het werk van een zeer ondernemende en zelfstandige vrouw Maria Sibylla Merian


 Zij reisde hiervoor in 1699 speciaal naar Suriname om daar onderzoek te doen naar de voortplanting en de ontwikkeling van insecten.

Tegenwoordig wordt zij beschouwd als een zeer begenadigd kunstenaar, maar ook als een empirische wetenschapper, die als een van de eersten het gangbare idee van de spontane generatie van insecten uit aarde naar het rijk der fabelen verwees.

Haar leven en werk worden internationaal onderzocht door botanici, entomologen en historici die zich bezighouden met de geschiedenis van wetenschap, kunst, religie en economie. Wetenschappelijke publicaties over haar en haar werk zijn legio.

Er werden talloze tentoonstellingen aan haar werk gewijd en gedichten of romans over haar geschreven (o.a. in het Nederlands door Bertus Aafjes en Inez van Dullemen).

Deze van oorsprong Duitse dame, die naar Nederland uitweek, sierde tot de overgang naar de euro het biljet van 500 Duitse mark.

De facsimile wordt voorafgegaan door enkele essays in het Nederlands en Engels die het leven van Maria Sibylla Merian, haar volledige oeuvre en haar tijd belichten.

De oorspronkelijke teksten worden achteraan in het boek ook vertaald in het Engels. Het boek sluit af met een index van planten-, dieren- en insectennamen.

Gebonden in foedraal, 200 pag.
Formaat 380x560mm
Auteur Maria Sibylla Merian
 

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 15-07-2019 - Goedemiddag, ik ben geïnteresseerd in de armbanden, heb je ze...  lees meer
  • 12-12-2018 - Brigitte van Hengel kunstenaar met prachtig fotowerken nu in galerie...  lees meer
  • 04-11-2018 - Hoi lieve nicht,
    Wij hopen dat jou nieuwe oude roeping een...  lees meer
Plaats een bericht
  • Succesboeken.nl
© 2010 - 2020 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel