-33%

Knuffelbeer van Klippan | Blauw.

Vorige Artikel 3 van 29 Volgende
€ 29,95 € 19,95 (inclusief btw)

Heerlijke knuffel  van het zweedse Eco merk Klippan in blauw van hele zachte katoenen chenille.

Klippan, Zweedse dekens en plaids
Als het gaat om warmte en duurzaamheid gaat er niets boven pure wol en katoen. Alleen de fijnste wollen en katoenen vezels worden gebruikt om de collectie van de Klippan dekens en plaids te weven. Bij Klippan vindt u een veelzijdige verzameling van kleuren en patronen.
Alle dekens en plaids zijn voorzien van het eco keurmerk.
Klippan produceerd met respect voor natuur en het Milieu.

klippanschaap200.jpg

Biologische katoen, organic cotton
De engelse vertaling van biologisch katoen is  'organic cotton', daarom noemen mensen het vaak ook organisch katoen. Andere benamingen zijn bio-katoen of eco-katoen. Biologisch katoen is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Tijdens het gehele productieproces worden geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Biologisch katoen is zachter, niet alleen van structuur, maar ook zachter voor uw huid.  

Voordelen van biologisch katoen

  • Géén pesticiden en andere chemicaliën in het hele productieproces;
  • Vrij van formaldehyde en zware metalen;
  • Minder kans op huidirritatie en voelt zachter;
  • Veilige werkomstandigheden voor katoenboeren en goed voor het milieu;
 

Eco wol
Biologische geproduceerde katoen is al jaren heel gewoon, maar ecologische wol is een zeldzaamheid. De reden is dat insecten een uitdaging zijn in de wol productie. Tot vandaag is het onvoorstelbaar om te produceren zonder eventuele pesticiden in wol. Een groep boeren in Bank Peninsula, New Zeeland, besloot om de moeilijkheden van het Eco schapen fokken te verbeteren. Ze hebben een proces ontwikkeld waar ze de schapen met bestrijdingsmiddelen eenmaal behandelen, in plaats van herhaaldelijk. Zij geven deze behandeling wanneer de schapen pasgeboren zijn.
Daarnaast mogen geen chemische stoffen worden gebruikt in de gewassen of in het voedsel dat de schapen eten en er wordt geen antibioticum gebruikt tijdens het fok proces. Ook is er een speciale methode ontwikkeld voor het wassen van de wol, de methode is erg milieuvriendelijk.

Tot slot, als een controle over het gehele proces, keurt een onafhankelijke en geaccrediteerd laboratorium elke zending van eco wol.

klippaneco242.jpg

De oranje knuffel  op plaatje 3 en 4 hebben we ook in de collectie. 

klippanproductiebruno.jpg

 

 
© 2010 - 2023 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel