Nieuwtjes

Nieuwe trend: Offline als rustpunt

Steeds vaker kiezen we er voor een dagje offline te gaan. Even niet bereikbaar te zijn. Door alle online communicatiemogelijkheden is de scheidslijn tussen werk en privé steeds dunner geworden. Ook ons online sociaal leven wordt steeds dwingender. Door offline te gaan krijgt onze mind de broodnodige rust. Tevens worden we minder blootgesteld aan de straling van allerlei apparaten. Volgens wetenschappers heeft dit een positief effect op onze gezondheid.

Wij willen overal bereikbaar zijn. In de trein, de supermarkt én op vakantie. Maar alle online mogelijkheden hebben ook een keerzijde. Zoals een verlies van privacy en een gebrek aan concentratie. Onder het eten checken we snel de notulen van een vergadering. In het weekend beantwoorden we een prangende werkvraag via WhatsApp. En tijdens een etentje dwaalt onze mind steeds sneller af naar de smartphone zodra een onderwerp minder boeiend is.

Digitale detox

Luxueuze hotels begonnen twee jaar geleden handig in te spelen op de behoefte aan een pauze van alle online prikkels. Met een digitaal-detox-arrangement kon je even helemaal offline gaan en tot rust komen. De smartphone en tablet konden bij de receptie worden achtergelaten en/of er was geen draadloos internet.

Ondertussen is er in alle segmenten een opmars van vakantieaanbieders die offline gaan als unique sellingpoint gebruiken. Vaak gaat het hier om vakantiebestemmingen die bewust geen wifi hebben. Wat opmerkelijk is omdat een goed werkende wifi-verbinding door vele vakantiegangers ondertussen net zo belangrijk wordt gevonden als schoon sanitair.

Disconnect to connect

Niet bereikbaar zijn en tijdelijk van de virtuele aardbodem verdwijnen heeft meerdere voordelen. Je ontslaat jezelf van de drang 24/7 bereikbaar te zijn. En komt daardoor meer in verbinding met de mensen om je heen én jezelf. Als een heel gezin offline gaat herleven de jaren tachtig: niemand achter de tablet of mobiel. En niemand die op vakantie nog even snel de mail checkt aan de rand van het zwembad. Disconnect to connect is dan ook een steeds vaker gehoorde leus.

Offline als luxe

Je kunt nog een stapje verder gaan en een plek zoeken waar helemaal geen bereik is, ook niet mobiel. Onlangs zond de VPRO de Tegenlicht documentaire ‘Offline als luxe’ uit. Hierbij werd ook een White Spots App ontwikkeld waarmee je op zoek kunt gaan naar de steeds zeldzamer wordende plaatsen op aarde waar geen mobiel bereik is, de zogenaamde witte zones.

Straling

Offline gaan heeft nog een voordeel. Zonder wifi, mobiel en tablet wordt je lichaam veel minder blootgesteld aan elektromagnetische straling afkomstig van deze apparaten. Deze straling wordt door wetenschappers in verband gebracht met stressreacties in het lichaam, in- en doorslaapproblemen en klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid en gebrek aan concentratie.

Ga daarom bewust met straling om en zet bijvoorbeeld eens ’s nachts de wifi of je mobieltje uit en ervaar de positieve effecten van de verminderde blootstelling aan straling én het niet bereikbaar zijn.

Stralingsbescherming nodig of een stralingsanalyse voor thuis of je werkplek?

Klik hieronder op de links.

http://www.allesisliefde.com/a-36471133/floww-stralingsbescherming/floww-voor-je-mobiel/

http://www.allesisliefde.com/a-43501108/floww-stralingsbescherming/floww-stralingsanalyse-aanbieding/

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Gastenboek

  • 10-07-2020 - Hallo, heeft u nog senta la vita armbanden en bedeltjes...  lees meer
  • 10-06-2020 - Ik heb al verschillende keren gesprekken gevoerd met Brigitte. Daarin...  lees meer
  • 04-05-2020 - Hoi, is deze lamp op voorraad bij jullie en wat...  lees meer
Plaats een bericht
  • Succesboeken.nl
© 2010 - 2020 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel