Deel 8-2 in de reeks De rinkelende dennen van Rusland

Artikel 1 van 22 Volgende
€ 17,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

Deel 8-2 in de reeks De rinkelende dennen van RuslandBovenstaand citaat zal intuïtief door veel, zo niet alle mensen herkend worden. Toch beschouwen we liefde in de regel als iets dat ongrijpbaar, ontastbaar, onmeetbaar, misschien zelfs wel irrationeel is, en al zeker niet als de centrale, rationele gegevenheid van waaruit een gelukkige samenleving kan worden opgebouwd.

Liefdesriten herbergt een levensfilosofie die onmetelijk rijk en diepgaand is. Geïnspireerd door de oude Ved-Russische beschaving, en in contrast met onze moderne Westerse beschaving, schildert Anastasia beelden over liefde, over een hoogstaande cultuur van de verwekking, de zwangerschap, de bevalling – inclusief de gelijkwaardige rol van beide ouders daarin – en van de opvoeding.
Beelden die onontbeerlijk zijn voor de vorming van een nieuwe beschaving.

De Rinkelende dennen van Rusland

Wie had bij het lezen van deel 1 van dit grote liefdesverhaal kunnen bevroeden dat, aangekomen bij deel 8-2, we niet alleen kennis hebben kunnen nemen van een levensbeschouwing die onmetelijk rijk en diepgaand is, maar we ons bovendien een beeld hebben kunnen vormen van een compleet nieuwe, gelukkige beschaving, een beeld dat alle facetten van het leven bestrijkt, van het aller-intiemste zoals de liefde tussen twee mensen of tussen ouders en hun kinderen, tot de relatie van mens en natuur, tot het meest praktische, zoals de economie, de staatsinrichting en de nationale politiek? Een beeld waarin het leven zelf op planeet Aarde en de liefde centraal staan en de verbinding met het mysterie weer een plaats krijgt in het leven.


De reeks inspireert miljoenen mensen hun scheppingskracht te benutten in overeenstemming met de natuur, en in Rusland zijn inmiddels ruim 300 nieuwe buurtschappen opgericht, waar iedere leefeenheid op hun eigen hectare grond bezig is hun eigen paradijs op Aarde gestalte te geven.

De Rinkelende dennen van Rusland reeks 
slow reading met een diepgaand effect

 

   
   

Eigenlijk willen we als mensen allemaal gewoon gelukkig zijn en ons leven zinvol inrichten. En de meeste mensen zouden het liefst zien dat ook alle anderen gelukkig zijn.

Dat kan best lastig zijn, in een wereld met botsende religies, met etnische en raciale conflicten, met een welvaartsverdeling die problematisch is, met een klimaatprobleem en een toenemend uitgeputte Aarde. En de opsomming van narigheid is daarmee verre van compleet, maar dat hoeven we niemand te vertellen.

Dus is het bijzonder om te zien dat in een reeks boeken over een kluizenares in de Siberische taiga stukje bij beetje een receptuur zichtbaar wordt voor geluk en vervulling, ongeacht welke religie je aanhangt of tot welk ras je behoort, tot welke maatschappelijke laag je jezelf rekent, en of je gestudeerd hebt of niet.

Preciezer gezegd, er groeit tijdens het lezen een bepaald besef, dat onontbeerlijk is voor het omarmen van deze receptuur. Om er vervolgens je leven mee vorm te geven op een wijze die, naast een diepgaande bijdrage aan levensgeluk, bovendien een duurzame bijdrage zal leveren aan het verminderen van de opwarming van de Aarde, het voeden en versterken van de planeet hand in hand met het versterken van economische onafhankelijkheid voor iedereen, en nog andere positieve neveneffecten.

Dit alles in een jasje van ogenschijnlijk simpele boeken, zonder literaire pretentie, die zich tegelijk laten lezen als een uitzonderlijk liefdesverhaal. 
Niettemin hebben deze boeken de kracht ons op te tillen boven de waan van de dag, en laten ze ons in een compleet ander licht de zin en onzin van opvoedingssystemen en onderwijsmethoden, van werkgelegenheidsproblematieken, religieuze strijd tot en met staatsinrichting en politiek zien, zodat we geïnspireerd worden tot fundamentele oplossingen.

Dat klinkt bijna als een sprookje

Als mensen een duidelijke visie hebben en hun aangeboren scheppingskracht benutten, kunnen sprookjes werkelijkheid worden. Dit wordt momenteel het duidelijkst zichtbaar in Rusland, waar deze boekenreeks oorspronkelijk is uitgegeven. Daar hebben mensen uit alle maatschappelijke lagen, met uiteenlopende politieke, religieuze of anderszins gevarieerde achtergrond, de inhoud van de boeken ter harte genomen en zien inmiddels ruim 360 nieuwe, vreedzame, bloeiende buurtschappen het licht, enkele daarvan zijn al uitgestrekte dorpen! Hun aantal neemt vrijwel maandelijks toe.

Er zijn natuurlijk uitdagingen te overwinnen, maar de bewoners zien de toekomst rooskleurig in: de toekomst waarvoor ze welbewust de grondslagen aan het leggen zijn, voor zichzelf en de generaties na hen. Inderdaad, de volgende generatie is daar op sommige plaatsen al geboren en aan het opgroeien, en we zullen er vast nog veel van horen…

 

Anastasia (deel 1)

 

Anastasia boeken deel 2

De rinkelende dennen van Rusland (deel 2)

 

Anastasia boeken deel 3

Ruimte van Liefde (deel 3)

 

Anastasia boeken deel 4

Schepping (deel 4)

 

Anastasia boeken deel 5

Wie zijn wij? (deel 5)

 

Boek 6 Anastasia

Het Familieboek (deel 6)

 

Anastasia boeken deel 7

De energie van het leven (deel 7)

 

Een nieuwe beschaving  Deel 8-1

Een nieuwe beschaving-I (deel 8-1)

 

Anastasia boeken deel 8-2

Een nieuwe beschaving-II - Liefdesriten (deel 8-2)

 

a-tales-front-lr

Vertellingen uit de toekomst.

Geef even aan bij je bestelling welk deel je wilt ontvangen en hoeveel x.

 

© 2010 - 2022 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel