-21%

Slaapdoekje van Qukel.

Vorige Artikel 7 van 23 Volgende
€ 18,95 € 15,00 (inclusief btw)

SlaapDoekje, Sleep Soother

 0-1 mnd

Leg 1 van de 2 SlaapDoekjes een nacht bij vader (of moeder).

De vertrouwde geur maakt het kleintje rustig en brengt het zo weer in dromenland.

 

Voor deze fase heeft Qukel 2 zachte SlaapDoekje van 20 bij 20 cm.

Om de geur van de vader bekend te laten worden bij de kleine.

Het beige-grijze doekje heeft een aap als knuffel in de hoek. De witte een konijntje.

 

EN:

Put one of the two Sleep Soothers in with Daddy for a night so that it smells of him. When little one sleeps with the Sleep Soother, the familiar smell of Daddy will calm her and help her to sleep. The white Sleep Soother has a little rabbit friend in one corner; the beige-grey version has a cheeky monkey to cuddle. The Sleep Soother measures 20 cm by 20 cm.

 

Voor vaders & kids, For fathers & kids

 0-36 mnd

 Qukel facts & fun is speelgoed voor vaders en de allerkleinsten.

Speeltjes die wat vertellen over de ontwikkeling van het kind.

Om al spelend en met veel plezier samen te ontdekken.

 

EN: Qukel facts & fun are toys for fathers & kids 0-3 years old. They stimulate interaction between them to discover, learn and have fun together.

Qukel speeltjes worden in India gemaakt. Voor een eerlijke prijs. In Bandipur, een dorp vlakbij Calcutta hebben 10 tallen mannen en vrouwen werk dankzij jouw aankoop. Ook bestaan Qukel speeltjes zoveel mogelijk uit materialen die de aarde ontlasten zoals biologisch afbreekbare verf.

 

 

Wie zitten er achter Qukel

Machteld Burema-Pijzel (kinderpsycholoog en marktonderzoeker), Aafke van Sprundel (communicatie specialist en antropologe) en Gerard Krijger (klinisch radiochemicus en bioloog), zijn de grondleggers van Qukel speelgoed. Maar Qukel begon feitelijk met de geboorte van Gerard’s eerste zoon Ivar. “Hoe kom ik er achter wat er eigenlijk allemaal omgaat in het hoofdje van die kleine?”, was een van zijn eerste gedachtes. Hij volgde een cursus ontwikkelingspsychologie van 0-3 jarigen, door dr. Ewald Vervaet. 

Met Aafke en Machteld ontstond al snel het idee om de kennis over de ontwikkeling van kleine kinderen toe te passen op een speelgoedlijn voor ouders met jonge kinderen. Want in feite is er helemaal nog geen speelgoed dat echt gericht is op de interactie tussen ouder en kind. De indeling van de Qukel speeltjes in 10 fases is rechtstreeks afkomstig uit Vervaets wetenschappelijke studies en zijn boek “Groeienderwijs: psychologie van 0 tot 3“.

Na veel onderzoek en gesprekken met ouders kwam het drietal op het idee om het concept echt op vaders te richten. Moeders en hun kleintjes krijgen al veel aandacht na de geboorte en vaders zitten juist vaak met de vragen. Ook besloten ze om op elk speeltje een weetje te zetten. Vaders houden meer van feiten, waar moeders vaak intuïtief handelen.

Met behulp van Dutch Design in Development (DDiD) vonden ze de ontwerpster Annemiek van Wees (Dutch Kimchi). Zij ging met Aafke naar India om van de fantastische ontwerpen prototypes te laten maken en het proces aldaar te begeleiden. Via DDiD kwamen ze ook in contact met de huidige leverancier CRC Export.

Product

Dit leidde tot een mooi speelgoedconcept met een verhaal: Speelgoed voor vaders en hun kleintjes van 0-3 jaar dat interactie bevordert en bovendien vooral leuk is om mee te spelen. Door de speeltips in het bijgeleverde boekje en de weetjes op de speeltjes zijn ze extra aantrekkelijk voor vaders. Alle Qukel speeltjes zijn van katoen met biologisch afbreekbare verf gemaakt. In het kleurenpallet is rekening gehouden met rustige maar toch aantrekkelijke kleuren voor de allerkleinsten.

© 2010 - 2022 www.allesisliefde.com | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel